FIA Global Startup Contest - Vollo izabran u top 10 smart city i mobility startup-ova u Europi
04. lipanj 2017.

Vollo je odabran među top 10 startup-ova od strane FIA Smart Cities Startup (Fédération Internationale de l’Automobile).

Vollo među top 10 startup-ova u Europi

FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) je međunarodna automobilska federacija koja se bavi poticanjem i promicanjem aktivnosti poput: razvoja sigurnosti na cesti, očuvanja i zaštite održive mobilnosti i okoliša, kao i financiranje istraživanja auto-moto sportova.

Tim Vollo putuje u srijedu u Berlin gdje će se susresti s DLV i FIA  - vodećim stručnjacima i investitorima iz područja razvoja transportne infrastrukture i izgradnje tzv. “smart cities”.

Cilj susreta je razmjena iskustava u problematici povećanja mobilnosti te u izazovima koje donosi očigledna ekspanzija gradske populacije, kao i nužnost digitalizacije i automatizacije prijevoznih usluga. Tako će se na event-u koji se održava u četvrtak, 8. lipnja, baš kao i dan nakon na konferenciji, naći istaknuti europski startup-ovi koji rade na otklanjanju upravo tih izazova suvremenoga svijeta.

“Ponosni smo što su nas DLV i FIA prepoznale kao važnog “game-changer” startupa koji radi na izradi rješenja na području intermodalnog međugradskog prijevoza, a vezano uz izazove koje donosi sve veća mobilnost ljudi i konstantan priljev stanovništva u gradove.” - objašnjava Marko Jukić, suosnivač Vollo-a.
_

Više o FIA Global Startup Contest-u možete pročitati na: http://www.dlv.vc/fia-global-startup-contest, a također možete pogledati i promotivni video natjecanja: https://www.youtube.com/watch?v=AAt0tICNW9E

Pratite nas i na društvenim mrežama