SFZGB2016 tim Freewa u 45 dana mapirao preko 1800 lokacija pitke vode širom svijeta
24. kolovoz 2017.

Dok traju prijave za Startup Factory Zagreb 2017. jedan od prošlogodišnjih SFZGB2016 timova, Freewa, donosi nam odlične novosti!

SFZGB2016 tim Freewa u 45 dana mapirao preko 1800 lokacija pitke vode širom svijeta

Prije samo mjesec dana uspješno je završena crowdfunding kampanja za hrvatski startup Freewa čiji je cilj očuvanje okoliša i veća dostupnost pitke vode za sve. Kampanjom je prikupljeno 200.000,00 kn te je mapirano više od 1800 lokacija pitke vode. Važno je istaknuti da Freewu podržavaju ljudi diljem cijeloga svijeta prema čemu se vidi prepoznatljivost projekta i njegove svrhe. 

Mihaela Ivanec iz Freewe pojašnjava: “Za Freewu se daleko čulo. Podržavatelji su stigli od Novog Zelanda preko Austrije, Luksemburga, Velike Britanije, Nepala do SAD-a, a naravno najviše ih je iz Hrvatske.”

Već u samom startu kampanje zajednica je odlično reagirala, a domaći i međunarodni mediji prenijeli su priču o ekološkoj inicijativi iz Hrvatske koja ima potencijal mijenjati svijet na bolje. Podrška kampanji dale su i velike hrvatske tvrtke i institucije kao što su Ing-Grad, Yammat FM, HBO Adria, Razvojna agencija Grada Zagreba, tvrtke Blink i Carin, ACT grupa te mnogi drugi.

 

Potporu projektu dalo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode, ACT grupa te Razvojna agencija grada Zagreba prepoznavši projekt kao inovativan i društveno odgovoran.

 

Freewa kaže kako je ovo tek početak,

 a svoju podršku projektu možete dati i vi na www.freewa.org.

Pratite nas i na društvenim mrežama