PREGRŠT INSPIRACIJE NA 6. SFZGB2017 MODULU
16. studeni 2017.

Raznolikost i inspiracija su riječi koje opisuju 6. SFZGB2017 modul. S nama je bila ovogodišnja mentorica Tina Lee Odinsky Zec, predstavnici iz Ericsson Nikola Tesle i Rimac Automobila, dok smo tjedan završili uz TEDxZagreb događaj! 

PREGRŠT INSPIRACIJE NA 6. SFZGB2017 MODULU

U šestom modulu programa SFZGB2017 timovi su prošli kroz niz kvalitetnih i raznovrsnih predavanja. Tjedan je započeo radionicom Tine Lee Odinsky Zec na kojoj su timovi mogli vidjeti kako na kreativan način razvijati i usmjeriti svoje startup priče.

Savršen nastavak baš na ovu temu bio je od strane kompanije Ericsson Nikola Tesla na njihovim zanimljivim predavanjima. O Lean Innovation principima govorio je Marko Bervanakis uz Hrvoja Hadžića, SFZGB mentora u području inovacijskog menadžmenta. Mario Ravić, SFZGB mentor i stručnjak za razvoj poslovanja u zdravstvu, svojim je širokim iskustvom pokrio područje Smart Living – Silver Economy. Sve to začinio je Marko Keba kvalitetnim i iscrpnim predavanjem o razvoju Agile softvera.

Bitan dio ovog modula bio je i razvoj proizvoda i poslovanja. Marko Pejković iz Rimac Automobila govorio je upravo o tim temama, a timovima je na primjeru njihove tvrtke pokazao kako mali hrvatski startup može kao „mala riba u velikom oceanu“ funkcionirati na svjetskom tržištu .

Da program Startup Factory Zagreb nisu samo predavanja i radionice nego i druženja kojima se iz tjedna u tjedan sve više veselimo vidjeli smo u petak na događaju #SFZGB INSPIRED by TEDxZagreb. Tako smo uz Maju Mesić (Boya bojice), Ivanu Matić (Women in Adria) i Marka Pavlovića (Oblo i Logiq Tower) u opuštenoj atmosferi saznali kakav je bio put njihovih inovacija i poduzetničkih poduhvata.

Ivan Bambir, član SFZGB2017 tima TAB, otkrio nam je ukratko kako je bilo njegovom timu:  

Jedan tjedan s toliko raznovrsnosti - od predavača do tema - garantira korist svima koji su sudjelovali, a posebice nama iz Silver Economy vertikale. Outside the box pristup Tine Lee, gdje uz razum treba upotrijebiti i kreativnost, Ravićevo predavanje s kojim smo mi iz Silver Economy došli na svoje i puno naučili o osobitostima naše niše te insiprativni Rimac i TEDx - svi zajedno su faktori zbog kojih se isplatilo odvojiti svoje vrijeme i doći u TPZ, ali i razlozi zašto se itekako isplati sudjelovanje na SFZGB.

Ovog tjedna na redu su teme o marketinškim strategijama te sve o vizualnom identitetu za startupove uz ENTG i Startaparat. Timovi postaju sve angažiraniji i polako napreduju ka svojim ciljevima.

Pratite nas i dalje jer uskoro nas očekuje još zanimljivih druženja, a organiziramo i još jedan #SFZGB INSPIRED by TEDxZagreb događaj!

Pratite nas i na društvenim mrežama