IBM DESIGN THINKING – VIŠE OD KREATIVNOG RAZMIŠLJANJA
23. listopad 2017.

„Kada god imate tu mogućnost, pokušajte se staviti u cipele čovjeka za kojeg dizajnirate proizvod.“ -mentorica Ana Veir, IBM

IBM DESIGN THINKING – VIŠE OD KREATIVNOG RAZMIŠLJANJA

IBM Design Thinking radionice u 3. modulu programa Startup Factory Zagreb 2017. otkrivale su našim timovima prikrivene značajke i funkcionalnost njihovih proizvoda/usluga. Timovi su se za radionice trebali temeljito pripremati i kreirati persone – pouzdane i realistične prikaze ključnih segmenata korisnika. Sve to vodilo ih je prema informacijama o bitnim faktorima njihovog budućeg poslovanja.

Kroz tri dana timovi su prošli sve faze Design Thinkinga -  od kreativne izrade persone, empathy mapa, as if scenarija, definiranja ključnih hillova, a sve su na kraju zaokružili mapom ideja te journey mapom koji su pokazali pravo iskustvo korisnika. Pozitivna energija, mladi ljudi i njihove ideje oduševili su IBM mentore, a pohvale nisu izostale ni s druge strane.

Karlo Starčević iz tima WePark je nakon završetka radionica s nama podijelio oduševljenje:

IBM Design Thinking mentori su bili jako pristupačni te su nam puno pomogli oko najboljeg pristupa i pomoći korisnicima.

Nakon kreativnog i praktičnog okretanja korisnicima uz IBM Design Thinking radionce, timove ovog tjedna očekuje mnoštvo predavanja o globalnim trendovima vezanim uz njihova tematska područja - Smart Energy, Smart Living-Silver Economy, Smart Mobility i Smart Tourism. Sve to nadopunit će šećer na kraju -  Matchmaking timova – na kojem ćemo saznati koji SFZGB2017 timovi i koji mentori će međusobno usko surađivati!

Pratite nas i na društvenim mrežama