Grad Zagreb osvojio nagradu u kategoriji pametnog obrazovanja
12. listopad 2016.

Održana je konferencija Pametni gradovi - gradovi budućnosti na kojoj je Gradu Zagrebu dodijeljena nagrada u kategoriji Pametnije obrazovanje za projekt, predakceleracijskog programa Startup Factory Zagreb.

Grad Zagreb osvojio nagradu u kategoriji pametnog obrazovanja

U sklopu konferencije Pametni gradovi - gradovi budućnosti, koja se 11. listopada 2016. godine održala u  Zagrebu u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, dodijeljene su nagrade u ukupno pet kategorija: Pametnije obrazovanje, Pametniji turizam, Pametnija energetika, Pametnija Uprava i Pametniji okoliš.  Konferenciju su organizirali Večernji list i Poslovni dnevnik, a bila je posvećena podizanju opće svijesti javnosti o važnosti razvoja novih tehnoloških, organizacijskih i logističkih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života stanovnika hrvatskih gradova.

Važnu ulogu pri selekciji najboljih prijavljenih projekata odigrao je i program Startup Factory Zagreb, koji je uz podršku Grada Zagreba pokrenula Razvojna agencija Zagreb, a u suradnji s vodećim ICT kompanijama u zemlji. Riječ je o prvom "no equity" predakceleracijskom programu u Hrvatskoj koji uz edukaciju, mentorsku podršku, bespovratnu novčanu potpore inovativnim startup tvrtkama osigurava i tehničku, infrastrukturnu te promocijsku podršku. Time Startup Factory Zagreb predakceleracijski program doprinosi širenju specifičnih znanja  neophodnih za razvoj uspješnih inovativnih poduzetničkih pothvata.

O samoj nagradi organizatori su istaknuli: „Riječ je o potvrdi da hrvatska metropola ima najbolji projekt stvaranja idealnog okružja za obrazovanje djece i mladih koji podrazumijeva stvaranje sveučilišnog grada i poticanje inkubatora za poduzetništvo.“

Ispred Grada Zagreba nagradu je preuzela Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo koja je ovom prilikom istaknula: „Hvala što ste prepoznali važnost Zagreb u segmentu promicanja pametnog obrazovanja. Nadam se da će sve više gradova u Hrvatskoj uskoro nositi titulu pametnih gradova!“.

Pratite nas i na društvenim mrežama