Novosti

PREGRŠT INSPIRACIJE NA 6. SFZGB2017 MODULU

16. studeni 2017.

Raznolikost i inspiracija su riječi koje opisuju 6. SFZGB2017 modul. S nama je bila ovogodišnja mentorica Tina Lee Odinsky Zec, predstavnici iz Ericsson Nikola Tesle i Rimac Automobila, dok smo tjedan završili uz TEDxZagreb događaj! 

PREGRŠT INSPIRACIJE NA 6. SFZGB2017 MODULU

U šestom modulu programa SFZGB2017 timovi su prošli kroz niz kvalitetnih i raznovrsnih predavanja. Tjedan je započeo radionicom Tine Lee Odinsky Zec na kojoj su timovi mogli vidjeti kako na kreativan način razvijati i usmjeriti svoje startup priče.

Savršen nastavak baš na ovu temu bio je od strane kompanije Ericsson Nikola Tesla na njihovim zanimljivim predavanjima. O Lean Innovation principima govorio je Marko Bervanakis uz Hrvoja Hadžića, SFZGB mentora u području inovacijskog menadžmenta. Mario Ravić, SFZGB mentor i stručnjak za razvoj poslovanja u zdravstvu, svojim je širokim iskustvom pokrio područje Smart Living – Silver Economy. Sve to začinio je Marko Keba kvalitetnim i iscrpnim predavanjem o razvoju Agile softvera.

Bitan dio ovog modula bio je i razvoj proizvoda i poslovanja. Marko Pejković iz Rimac Automobila govorio je upravo o tim temama, a timovima je na primjeru njihove tvrtke pokazao kako mali hrvatski startup može kao „mala riba u velikom oceanu“ funkcionirati na svjetskom tržištu .

Da program Startup Factory Zagreb nisu samo predavanja i radionice nego i druženja kojima se iz tjedna u tjedan sve više veselimo vidjeli smo u petak na događaju #SFZGB INSPIRED by TEDxZagreb. Tako smo uz Maju Mesić (Boya bojice), Ivanu Matić (Women in Adria) i Marka Pavlovića (Oblo i Logiq Tower) u opuštenoj atmosferi saznali kakav je bio put njihovih inovacija i poduzetničkih poduhvata.

Ivan Bambir, član SFZGB2017 tima TAB, otkrio nam je ukratko kako je bilo njegovom timu:  

Jedan tjedan s toliko raznovrsnosti - od predavača do tema - garantira korist svima koji su sudjelovali, a posebice nama iz Silver Economy vertikale. Outside the box pristup Tine Lee, gdje uz razum treba upotrijebiti i kreativnost, Ravićevo predavanje s kojim smo mi iz Silver Economy došli na svoje i puno naučili o osobitostima naše niše te insiprativni Rimac i TEDx - svi zajedno su faktori zbog kojih se isplatilo odvojiti svoje vrijeme i doći u TPZ, ali i razlozi zašto se itekako isplati sudjelovanje na SFZGB.

Ovog tjedna na redu su teme o marketinškim strategijama te sve o vizualnom identitetu za startupove uz ENTG i Startaparat. Timovi postaju sve angažiraniji i polako napreduju ka svojim ciljevima.

Pratite nas i dalje jer uskoro nas očekuje još zanimljivih druženja, a organiziramo i još jedan #SFZGB INSPIRED by TEDxZagreb događaj!

Ostale novosti

PWC HRVATSKA NAGRADE I PALAČINKE ZA NAŠE SFZGB2017 TIMOVE

9. 11. 2017.

Svaki SFZGB2017 tjedan nosi nova iznenađenja. Naši partneri iz PwC Hrvatska su nam kroz svoja predavanja i radionice priredili i više od toga.

SFZGB2017 MATCHMAKING MENTORA I TIMOVA

2. 11. 2017.

SFZGB2017 kreće s intenzivnijom suradnjom naših timova i mentora, ali i specifičnim radom na ovogodišnjim Smart City rješenjima.  

IBM DESIGN THINKING – VIŠE OD KREATIVNOG RAZMIŠLJANJA

23. 10. 2017.

„Kada god imate tu mogućnost, pokušajte se staviti u cipele čovjeka za kojeg dizajnirate proizvod.“ -mentorica Ana Veir, IBM

SFZGB2017 TIMOVI ZAVRŠILI START-UP AKADEMIJU PLAVOG UREDA

18. 10. 2017.

Prošlog tjedna u Plavom uredu bio je organiziran 2. modul programa Startup Factory Zagreb 2017. 

STARTUP DRILL – LEAN STARTUP EDUKACIJSKI PROGRAM

11. 10. 2017.

Saznajte kako su se timovi proveli i upoznali s Lean Startup principima na prvom modulu SFZGB2017 programa!

POBJEDNICI SFZGBOOTCAMPA ULAZE U STARTUP FACTORY ZAGREB 2017.!

30. 9. 2017.

Predakceleracijski „no equity“ program Startup Factory Zagreb 2017. postaje još bolji i veći - odabrali smo #SFZGB2017 timove!

STARTUP FACTORY ZAGREB PROGLAŠEN NAJBOLJIM AKCELERACIJSKIM PROGRAMOM!

28. 9. 2017.

Central European Startup Awards je natjecanje koje se provodi kroz seriju događanja u 10 zemalja središnje Europe s ciljem okupljanja i povezivanja startup ekosustava.

REZULTATI PRVOG KRUGA PREDSELEKCIJE ZA STARTUP FACTORY ZAGREB 2017.

26. 9. 2017.

Odabrani su timovi koji će se međusobno natjecati za ulazak u predakceleracijski "no equity" program Startup Factory Zagreb 2017. !

NOVOSTI I IZNENAĐENJA SFZGB2017 PROGRAMA

13. 9. 2017.

Ima li tvoj startup dobro Smart City rješenje ? Odgovor na to pitanje saznat ćemo uskoro, a vjerujemo da je SFZGB2017 Meetup 0.1 bio poticaj da se potrudite poslati što bolje prijave!

Dođi na SFZGB2017 Meetup 0.1

6. 9. 2017.

Saznaj sve o pogodnostima ulaska u SFZGB2017 program za #SmartCity razvojne timove i startupove... 

SFZGB2016 tim Freewa u 45 dana mapirao preko 1800 lokacija pitke vode širom svijeta

24. 8. 2017.

Dok traju prijave za Startup Factory Zagreb 2017. jedan od prošlogodišnjih SFZGB2016 timova, Freewa, donosi nam odlične novosti!

[SFZGB2017 - PRIJAVE OTVORENE] TRAŽIMO SMART CITY RJEŠENJA!

17. 8. 2017.

Ako ste se pronašli u naslovu članka na pravom ste mjestu. Budite odvažni i pretvorite svoju ideju u uspješni poduzetnički pothvat!

FIA Global Startup Contest - Vollo izabran u top 10 smart city i mobility startup-ova u Europi

4. 6. 2017.

Vollo je odabran među top 10 startup-ova od strane FIA Smart Cities Startup (Fédération Internationale de l’Automobile).

Započela Freewa crowdfundinga kampanja na Indiegogo platformi

2. 6. 2017.

Ulazeći u kampanju, svi oni koje žele podržati Free Water inicijativu, omogućavaju proizvodnju prve serije Freewa eko boca i torbica te daljnje razvijanje aplikacije za lociranje izvora besplatne pitke vode. Već u prvom danu kampanje zajednica je reagirala poduprijevši projekt s 20% sredstava potrebnih za početak proizvodnje u samo nekoliko sati od lansiranja kampanje, a hrvatski i međunarodni mediji prenijeli su priču o ekološkoj inicijativi iz male Hrvatske.

Hack A City </ZAGREB2017

1. 6. 2017.

Obavještavamo Vas kako je Hack a City </ZAGREB2017 SMART MOBILITY hackathon koji je trebao biti održan 2. i 3. lipnja 2017. odgođen do jeseni.

Freewa aplikacija uskoro dostupna svima!

29. 5. 2017.

Voda je život, a Freewa (FreeWater) inovativan projekt koji lansiranjem Indiegogo crowdfunding kampanje kreće u osvajanje naklonosti globalnog tržišta!

Hack A City </ ZAGREB2017

25. 5. 2017.

Hackacity je hackathon koji će se 2. i 3. lipnja 2017. održati diljem svijeta. Cilj događaja je isporučiti Smart City rješenje za povećanje kvalitete života u gradovima uz korištenje baza otvorenih podataka koji će putem FIWARE platforme biti osigurani svim sudionicima Hackacity-a. 

Sudjelovali smo na Europe Startup Week Zagreb

6. 2. 2017.

Startup Europe Week je događaj koji se od 6. do 10. veljače odvija istovremeno u 40-ak zemalja, odnosno preko 200-tinjak gradova diljem Europe. Jedan od tih gradova je i Zagreb. Zagrebački događaj održao se 6. veljače 2017. u dvorani Kuće Europe.

Martin Reents ponovno posjetio Startup Factory Zagreb

31. 1. 2017.

Priznati njemački poduzetnik s bogatim iskustvom na startup sceni, Martin Reents ponovno je posjetio naš prostor na Žitnjaku te sa SFZGB timovima nastojao razriješiti preostale nedoumice i pitanja vezana uz vođenje startupa i njihovo što bolje pozicioniranje na tržištu. 

Upravo završio ciklus SFZGB2016 predavanja

16. 12. 2016.

Kako se kalendarska godina bliži kraju, tako se s današnjim izlaganjem Ivane Gažić,  predsjednice Uprave Zagrebačke burze i Urmasa Peikera,  co-foundera Founderbeama završava ciklus edukativnih predavanja održanih u sklopu projekta Startup Factory Zagreb. Da podsjetimo, provedba Programa je započela 16. listopada 2016.  Kroz deset tematski osmišljenih modula i više od 35 predavanja  pokrivena su sva područja relevantna za uspješno poslovanje svakog startupa.

Design4Enterprises u sklopu STARTUP FACTORY ZAGREB programa

16. 11. 2016.

Inovacije temeljene na dizajnu su ključ tržišnog uspjeha!

Vollo proglašen najboljim hrvatskim startupom u ranoj fazi razvoja

31. 10. 2016.

Vollo je online servis za pretragu, usporedbu i kupnju autobusnih karata koji je na CESA  (Central European Startup Awards) startup natjecanju proglašen najboljim hrvatskim startupom u ranoj fazi razvoja. Grand Finale CESA natjecanja održat će se 1. prosinca u Ljubljani, gdje će Vollo predstavljati Hrvatsku u regionalnoj konkurenciji startupa u ranoj fazi razvoja.

Grad Zagreb osvojio nagradu u kategoriji pametnog obrazovanja

12. 10. 2016.

Održana je konferencija Pametni gradovi - gradovi budućnosti na kojoj je Gradu Zagrebu dodijeljena nagrada u kategoriji Pametnije obrazovanje za projekt, predakceleracijskog programa Startup Factory Zagreb.

Startup Factory Zagreb započeo s provedbom programa

7. 10. 2016.

Nakon proglašenja najboljih timova i njihovog ulaska u predakceleracijski program Startup Factory Zagreb, krećemo s konkretnim radom!

Cilj nam je kroz infrastrukturnu, mentorsku i financijsku platformu pomoći izabranim timovima pri razvoju njihovih inovativnih ideja i stvaranju kvalitetnih te tržišno održivih poduzetničke pothvata.

Proglašeni pobjednici Startup Factory Zagreb 2016.

22. 9. 2016.

Nakon održanog Bootcampa poznati su timovi koji će kroz predakceleracijski program Startup Factory Zagreb uz infrastrukturnu, mentorsku i financijsku pomoć razvijati svoje ideje s ciljem stvaranja kvalitetnih i tržišno održivih poduzetničkih pothvata.

Održan je SFZGBootcamp – događaj usmjeren startup tvrtkama, timovima i pojedincima koji su kroz pitch prezentirali svoje inovativne ideje, pokazali vještine i pokušali uvjeriti evaluacijski odbor kako upravo njihov projekt potencijalno može ostvariti profitabilno mjesto na tržištu.

SFZGB2016: Održan Hackathon - Smart Tourism, slijedi SFZGBootcamp!

20. 9. 2016.

Nakon uspješno održanog Hackathona, dvodnevnog programerskog maratona, spremni smo za novi događaj u okviru programa Startup Factory Zagreb!

Pratite nas i na društvenim mrežama