Novosti

NOVOSTI I IZNENAĐENJA SFZGB2017 PROGRAMA

13. rujan 2017.

Ima li tvoj startup dobro Smart City rješenje ? Odgovor na to pitanje saznat ćemo uskoro, a vjerujemo da je SFZGB2017 Meetup 0.1 bio poticaj da se potrudite poslati što bolje prijave!

NOVOSTI I IZNENAĐENJA SFZGB2017 PROGRAMA

Svi koji su prisustvovali događaju imali su priliku već u samom startu iskusiti Lean Startup uigravanje. Formalno i uobičajeno slušanje prezentacije razbijeno je igrom brzog upoznavanja i umrežavanja koji su jedni od ključnih elemenata probijanja startupova u svijetu poduzetništva. Na druženju se okupilo  više od 150 uzvanika, mentora i partnera, a uvodne riječi o ovogodišnjem „Smart City“ konceptu programa Startup Factory Zagreb dao je direktor Razvojne agencije Grada Zagreba Frane Šesnić:

„Kroz Startup Factory Zagreb program mladim heterogenim timovima s dobrom idejom osiguravamo kvalitetnu edukaciju, mentorstvo vrhunskih stručnjaka te infrastrukturnu i financijsku pomoć. Ovakvim sustavnim pristupom stvaramo održive i perspektivne tvrtke.“

Prošlogodišnji SFZGB timovi Freewa, Holy, SightRun App, Vollo i Zagreb Time Travel predstavili su svoje projekte i posvjedočili što se sve može postići ulaskom u ovaj program, dok je nagrada za najboljeg mentora uručena Draženu Nikoliću, direktoru Founder Institute Hrvatska. 

Projekt Startup Factory Zagreb ove godine usmjeren je na 4 tematska područja: Smart Energy, Smart Living – Silver Economy,  Smart Mobility i Smart Tourism, a kroz module je detaljnije objašnjen i vremenski proces čitavog predakceleracijskog programa. Jedno od iznenađenja je novost da će ovogodišnji ciklus programa biti natjecateljskog karaktera! Svi selektirani timovi dobit će strukturiranu edukaciju, mentorstvo, umrežavanje u startup zajednici te će kroz 10 modula morati što više napredovati kako bi bili jedni od onih koji dobivaju potporu iz fonda od ukupno 100 000 eura (osigurano za 4-8 najboljih timova).

Ovo neformalno druženje osiguralo je prisutnima sve informacije o programu Startup Factory Zagreb 2017. Otkriveni su neki od partnera programa: HT, PwC, ENTG i IBM, a uz osvježenje Kale i Cedevite najavljena su i mnoga iznenađenja u vidu partnerstva i pogodnosti za buduće SFZGB2017 startupove!

Vremena je još malo, zato svi vi koji imate inovativnu ideju, rješenje ili projekt iskoristite priliku i uđite u jedinstveni SFZGB2017 program koji startupovima daje bespovratnu potporu bez ulaska u vlasničku strukturu!

Prijave su otvorene na linku do 17. rujna 2017. u 23:59:59 sati!

 

Ostale novosti

Dođi na SFZGB2017 Meetup 0.1

6. 9. 2017.

Saznaj sve o pogodnostima ulaska u SFZGB2017 program za #SmartCity razvojne timove i startupove... 

SFZGB2016 tim Freewa u 45 dana mapirao preko 1800 lokacija pitke vode širom svijeta

24. 8. 2017.

Dok traju prijave za Startup Factory Zagreb 2017. jedan od prošlogodišnjih SFZGB2016 timova, Freewa, donosi nam odlične novosti!

[SFZGB2017 - PRIJAVE OTVORENE] TRAŽIMO SMART CITY RJEŠENJA!

17. 8. 2017.

Ako ste se pronašli u naslovu članka na pravom ste mjestu. Budite odvažni i pretvorite svoju ideju u uspješni poduzetnički pothvat!

FIA Global Startup Contest - Vollo izabran u top 10 smart city i mobility startup-ova u Europi

4. 6. 2017.

Vollo je odabran među top 10 startup-ova od strane FIA Smart Cities Startup (Fédération Internationale de l’Automobile).

Započela Freewa crowdfundinga kampanja na Indiegogo platformi

2. 6. 2017.

Ulazeći u kampanju, svi oni koje žele podržati Free Water inicijativu, omogućavaju proizvodnju prve serije Freewa eko boca i torbica te daljnje razvijanje aplikacije za lociranje izvora besplatne pitke vode. Već u prvom danu kampanje zajednica je reagirala poduprijevši projekt s 20% sredstava potrebnih za početak proizvodnje u samo nekoliko sati od lansiranja kampanje, a hrvatski i međunarodni mediji prenijeli su priču o ekološkoj inicijativi iz male Hrvatske.

Hack A City </ZAGREB2017

1. 6. 2017.

Obavještavamo Vas kako je Hack a City </ZAGREB2017 SMART MOBILITY hackathon koji je trebao biti održan 2. i 3. lipnja 2017. odgođen do jeseni.

Freewa aplikacija uskoro dostupna svima!

29. 5. 2017.

Voda je život, a Freewa (FreeWater) inovativan projekt koji lansiranjem Indiegogo crowdfunding kampanje kreće u osvajanje naklonosti globalnog tržišta!

Hack A City </ ZAGREB2017

25. 5. 2017.

Hackacity je hackathon koji će se 2. i 3. lipnja 2017. održati diljem svijeta. Cilj događaja je isporučiti Smart City rješenje za povećanje kvalitete života u gradovima uz korištenje baza otvorenih podataka koji će putem FIWARE platforme biti osigurani svim sudionicima Hackacity-a. 

Sudjelovali smo na Europe Startup Week Zagreb

6. 2. 2017.

Startup Europe Week je događaj koji se od 6. do 10. veljače odvija istovremeno u 40-ak zemalja, odnosno preko 200-tinjak gradova diljem Europe. Jedan od tih gradova je i Zagreb. Zagrebački događaj održao se 6. veljače 2017. u dvorani Kuće Europe.

Martin Reents ponovno posjetio Startup Factory Zagreb

31. 1. 2017.

Priznati njemački poduzetnik s bogatim iskustvom na startup sceni, Martin Reents ponovno je posjetio naš prostor na Žitnjaku te sa SFZGB timovima nastojao razriješiti preostale nedoumice i pitanja vezana uz vođenje startupa i njihovo što bolje pozicioniranje na tržištu. 

Upravo završio ciklus SFZGB2016 predavanja

16. 12. 2016.

Kako se kalendarska godina bliži kraju, tako se s današnjim izlaganjem Ivane Gažić,  predsjednice Uprave Zagrebačke burze i Urmasa Peikera,  co-foundera Founderbeama završava ciklus edukativnih predavanja održanih u sklopu projekta Startup Factory Zagreb. Da podsjetimo, provedba Programa je započela 16. listopada 2016.  Kroz deset tematski osmišljenih modula i više od 35 predavanja  pokrivena su sva područja relevantna za uspješno poslovanje svakog startupa.

Design4Enterprises u sklopu STARTUP FACTORY ZAGREB programa

16. 11. 2016.

Inovacije temeljene na dizajnu su ključ tržišnog uspjeha!

Vollo proglašen najboljim hrvatskim startupom u ranoj fazi razvoja

31. 10. 2016.

Vollo je online servis za pretragu, usporedbu i kupnju autobusnih karata koji je na CESA  (Central European Startup Awards) startup natjecanju proglašen najboljim hrvatskim startupom u ranoj fazi razvoja. Grand Finale CESA natjecanja održat će se 1. prosinca u Ljubljani, gdje će Vollo predstavljati Hrvatsku u regionalnoj konkurenciji startupa u ranoj fazi razvoja.

Grad Zagreb osvojio nagradu u kategoriji pametnog obrazovanja

12. 10. 2016.

Održana je konferencija Pametni gradovi - gradovi budućnosti na kojoj je Gradu Zagrebu dodijeljena nagrada u kategoriji Pametnije obrazovanje za projekt, predakceleracijskog programa Startup Factory Zagreb.

Startup Factory Zagreb započeo s provedbom programa

7. 10. 2016.

Nakon proglašenja najboljih timova i njihovog ulaska u predakceleracijski program Startup Factory Zagreb, krećemo s konkretnim radom!

Cilj nam je kroz infrastrukturnu, mentorsku i financijsku platformu pomoći izabranim timovima pri razvoju njihovih inovativnih ideja i stvaranju kvalitetnih te tržišno održivih poduzetničke pothvata.

Proglašeni pobjednici Startup Factory Zagreb 2016.

22. 9. 2016.

Nakon održanog Bootcampa poznati su timovi koji će kroz predakceleracijski program Startup Factory Zagreb uz infrastrukturnu, mentorsku i financijsku pomoć razvijati svoje ideje s ciljem stvaranja kvalitetnih i tržišno održivih poduzetničkih pothvata.

Održan je SFZGBootcamp – događaj usmjeren startup tvrtkama, timovima i pojedincima koji su kroz pitch prezentirali svoje inovativne ideje, pokazali vještine i pokušali uvjeriti evaluacijski odbor kako upravo njihov projekt potencijalno može ostvariti profitabilno mjesto na tržištu.

SFZGB2016: Održan Hackathon - Smart Tourism, slijedi SFZGBootcamp!

20. 9. 2016.

Nakon uspješno održanog Hackathona, dvodnevnog programerskog maratona, spremni smo za novi događaj u okviru programa Startup Factory Zagreb!

Pratite nas i na društvenim mrežama