Ivan Slade Šilović

Ivan Slade Šilović

Informatologija zdravstva, inovacijski menadžment

Ivan Slade Šilović spojio je dva svijeta, Fakultet političkih znanosti i Fakultet strojarstva i brodogradnje, nakon čega je otišao na 4 godine u Budimpeštu voditi projekte baza podataka za farmaceutske tvrtke. Vratio su u Hrvatsku gdje već 12 godina za japansku tvrtku Shimadzu i njihov Europski Inovacijski Centar radi na projektima informatizacije zdravstva i laboratorija na nivou Europske Unije.

Magistrirao je na Leadershipu inovativnih tehnologija (Rochester Institute of Technology u New Yorku) te obrazovanje nastavlja na sveučilištima Harvard, Princeton, Stanford, MIT, Berkeley, Michigan, i dr. gdje je dobio diplome iz Psihologije, Projektnog menadžmenta, Teorije igara, Design Thinkinga, Umjetne Inteligencije, Neuroekonomije, Bihejvioralne ekonomije, Biomedicine, Antičke filozofije, Psihologije religija, itd. te potom dovršava doktorat iz teoretske informatike na temu Umjetna inteligencija u zdravstvu i zaštite informacijskih sustava u zdarvstvu upotrebom blockchain tehnologije i Executive MBA na ZŠEM-u.

Član je Project Management Institute International, Hrvatske komore inženjera, EU tima za razvoj blockchain tehnologije u InterPARES Trust organizaciji,  International Society on Aging and Disease, član Uprave MBA Croatia i predsjednik Hrvatsko-japanskog društva te dobitnik priznanja Japanske Vlade za promicanje hrvatsko-japanskih odnosa.

Objavio je nekoliko znanstvenih i stručnih radova iz područja digitalne medicine, AI u zdravstvu, IoT u Healthcareu, Zaštite informacijskih podataka upotrebom blockchain tehnologije u zdravstvu, otvarao i zatvarao regionalne i svjetske konferencije na navedene teme te su neki od radova bili među najboljima u svijetu u području digitalne medicine. Prošlogodišnji je mentor Startupa Holy te je i sam pokretao startupove u zdravstvu.